Barcelona - Atletico Madrid

Tid & plats: en vecka i vårsolens Barcelona.

Ressällskap: egen son & Wikipedia.

Huvudmålsättning officiellt: BBVA-liga Barcelona-Atletico Madrid på Camp Nou.

Inofficiell målsättning: kvalitetstid med sonen och Europas kulturhistoria.

Resultat:

A) Matchen slutade 1-1, vilket innebar att Rojiblancos och Diego Simeone blev spanska mästare 2013-2014.

B) Sex dagar på cyklar genom Barcelonas flotta gator och distrikt. Det vimlande centrum, det pittoreska Barcelloneta, Vila Olimpica, Montjuic, stranden, det fashionabla Passeig de Gràcia, det autentiska El Poblenou, samt Camp Nou och Gaudi förstås. Och fotbollssöndag i solskenet på U.D.Park och på Barcellonetas konstgräs.

Staden hade förändrats otroligt mycket sedan 1991 och det senaste besöket. Och allt till det bättre, tycktes det som. 1990- och 2000-talets Barcelona- och Milanoboom (torsdag-till-söndag-resor och lågprisflyget...) medförde en allergireaktion vilket gjorde att det tog över 20 år innan återseendet med den katalanska jätten. Vill man hitta avigsidor med stan är det kanske det av välståndet följande polerade intrycket. Detta kan man dock själv råda bot på genom utflykter till mindre lyxiga stadsdelar. Den gamla industristadsdelen El Poblenou (Kataloniens Manchester, som en gång i tiden var en självständig stad) är ett gott exempel och bra tips. Denna håller dock också på att förvandlas till det bättre/sämre...

Lugn, stor, kontrollerad men ändå överraskande, välmående (eventuellt för polerad...), lätt, skön, erbjuder tillräckligt tuggmotstånd och framför allt: europeisk. 

 

 

 

29 maj 2014