Florens 2015

Vi var 17 personer. Glada, nyfikna, generösa. Uppgiften var att utforska Florens konstskatter och den toskanska kulturhistorien. 

Efter åtta dagar med Pienza-Florens-Fiesole-Siena-San Gimignano på programmet var resultatet ett mycket trevligt och väl slutfört uppdrag av deltagarna.

Att möta gruppen, allt från 40+ till nästan 80, varje morgon ivriga, pigga och i tid, redo att utforska och leva tillsammans in i nya upplevelser är en fin känsla. Flera var gamla bekanta från en Romresa, andra nya bekantskaper eller nygamla från andra sammanhang. Tillsammans en grupp vars samvaro och dynamik upplever en stark utveckling under endast kort tid. Under hemresan slås man av hur värdefulla dessa vänskapsband blivit och hur betydelsefulla upplevelser som man skapar tillsammans egentligen är. 

Den gamla hemstaden Florens, återseendet, italienska vänner på Via Masaccio, turister, arbetet, balansen mellan att föreläsa för andra och uppleva själv - man kommer verkigen ifrån vardagen där hemma. 

De gamla favoriterna levererar alltid: Quttro Leone, Ristorante Accademia, L'Polpa i Fiesole, Ristorante Corsignano a Pienza. Nämnas kan också den lilla men läckra, och typiskt toskanska godbiten Divineria i San Gimignano. Prova på kallskuret och ett glas Vernaccia och ett Montepulciano. Splendido! 

14 jan 2016