Fiskars, Billnäs, Svartå, Fagervik

Västra Nyland har kallats Finlands industriella vagga. I området har det funnits många gamla gruvor, bruk, masugnar, brukspatroner, slott och herrgårdar. En stor del av dessa är fortfarande bevarade och i dagens läge väl omskötta.

Följande resor:
1) 14-19.8 Gruppresa från Kalmartrakten via Stockholm, i samarbete med reseledaren Tapio Berg och Friman resor. Några platser kvar. Välkommen med!
2) 28.8-2.9.2014 Gruppresa från Kalmartrakten via Stockholm, i samarbete med reseledaren Tapio Berg och Friman resor. Platser kvar. Välkommen med!

UNIKA hjälper just din grupp med att "öppna upp" kulturlandskapet, att beskriva och berätta, kontextualisera och förklara. Vi hittar även fram till de pärlor som vanliga turistbussar inte gör.

Beställ en guidning på en eller två timmar, eller gör upp om ett halv- eller heldagsprogram. Vi hjälper er med historien och kulturen, men vid behov också med praktiska arrangemang.

Besök ett bruk eller gör en hel bruksrunda! Varför inte inleda med guidning och ett glas skumvin på Svartå slott, sedan en runda via Fagervik och/eller Billnäs för att avsluta med Ert företags möte och middag i Fiskars. Olika skräddarsydda lösningar uppgörs flexibelt och lätt, helt enligt Era behov.