Milano-Florens mars 2015

Tillsammans med närmare 100 finländare till AC MILAN JUNIOR CAMP DAY -evenemanget i Milano! Resan blev i praktiken ett samarbete gällande genomförandet av programmet med Milan Junior Camp Finland r.f.

Resan blev något utöver det vanliga. Tjugofem finska juniorer tillsammans med närmare 400 andra från hela planeten. Totalt ca 800-900 föräldrar och syskon, med stora förväntningar och känslor. Höjdpunkterna blev förstås AC MILAN - CAGLIARI på ett endast halvfyllt men mäktigt San Siro (3-1), samt turneringen för juniorerna på träningscentret Vismara. Allting kryddat med italiensk organisationsförmåga och egna påhitt och improvisationstaktik. Matcherna slutade i både vinst och förlust. Pojkarna njöt och lärde sig nya saker, t.ex. att spela utan domare.

Efter gruppresan tog vi ännu en svängom till Florens och gamla bekanta för lite förberedelser inför gruppresan dit i september 2015. Den gamla staden hälsade välkommen på sedvanligt sätt: stationen, domen, floden, Via Masaccio och bröderna Savelli et co.

Sonens höjdpunkter i museiväg blev fotbollsmuseet i Coverciano (med en glimt av Balotelli och det tränande italienska landslaget) och Palazzo Pitti. För egen del bör nämnas enkla ögonblicksbilder på gelaterior och kaféer varvade med dejavu-känslor från tiden som Florensbo. Staden verkar bli mindre i takt med att man själv blir äldre.

Innehållet i stadens historia, konst och kultur är och förblir stort.

2 maj 2015